Kolmas saaga: Basiliaden Endarno

Oraakkelin omavaltaisuus on jo jonkin aikaa kummastuttanut Kandrakarin Viisaiden neuvostoa. Neuvoston kokouksessa Oraakkelin vanha ystävä Endarno vaatii, että Oraakkelin toimista järjestetään virallinen arviointi. Siinä neuvosto päättää, saako Oraakkeli jatkaa tehtävässään. W.i.t.c.h.-tytötkin kutsutaan tapahtumaan todistajiksi. Heidän apunsa on kuitenkin hyödytön ja Oraakkeli tuomitaan palaamaan kotimaahansa Basiliadeen ilman muistikuvaa menneisyydestään, edes omasta nimestään!

Uuden Oraakkelin tehtävästä kamppailevat Endarno ja Yan Lin - lopulta Endarnosta tulee uusi Oraakkeli, mutta Endarnolla ei olekaan puhtaita jauhoja pussissaan. Sumujen torniin vangitulle Cedricille selviää pian, että Endarno onkin oikeasti Phobos, joka on vain vallannut Endarnon ruumiin. Oikea Endarno viruu Phoboksen kehossa Sumujen tornissa. Phobos vaatii siskoaan Elyonia lupumaan Meridianin valtaistuimesta ja Valon kruunusta ja W.i.t.c.h.-tytöt huomaavat, että Endarnon sana on laki. He myös ymmärtävät, että Kandrakar on vaarassa. Cornelialle Endarno antaaa maagisen tiimalasin, Ajan tuulen, jonka avulla voi pysäyttää ajan Heatherfieldissä. Ajan tuuli korvaa näin ollen astraalimarjat.

Lopulta Phoboksen juonet tulevat julki, Yan Lin ja Orube löytävät Oraakkelim (oikealta nimeltään Himerish) Basiliadesta ja rauha palaa jälleen Kandrakariin. Phobos syöksyy ikuiseen tyhjyyteen ja Himerish on jälleen Oraakkeli.

Saagaan sisältyvät seuraavat lehden numerot:

37. Tuomio
38. Kuuntele sydäntäsi
39. Kristalliperhonen
40. Salaisuuksista suurin
41. Totuuden hetki
42. Vanki
43. Valon taika
44. Ei enää koskaan yksin
45. Pettureita ja petoksia
46. Rohkeuden voima
47. Ajan hiekka