Pentuinfo

Pennut luovutetaan 14-16 viikon iässä Kissaliittoon rekisteröityinä, madotettuina, rokotettuina ja mikrosirutettuina. Luovutusiässä pennut ovat sisäsiistejä, sosiaalisia ja tottuneet kodin ääniin. Luovutan pennut vain sisäkissoiksi eli ulkoilun on tapahduttava valvotusti valjaissa tai tarhassa.

Maine coon on hyvin seurallinen ja uudessa kodissa sillä olisi hyvä olla kissa- tai koirakaveri tai miksei useampikin. Tylsistyminen johtaa joskus epätoivottuun käyttäytymiseen ja onhan se kivempi, että esimerkiksi työpäivän aikana kissalla on joku seuralainen. Toivon, että kissojen rokottamisesta, madottamisesta ja terveydestä huolehditaan uudessa kodissakin. Pennut myydään joko varhaiskastroituna/steriloituina tai leikkautussopimuksella.

En myy pentuja pelkän puhelinsoiton tai sähköpostiviestittelyn perusteella, vaan sinun olisi hyvä tulla myös katsomaan pentuja paikan päälle. Sen jälkeen voidaan sopia varausmaksun maksamisesta ja muista käytännön asioista. Jos ostaja peruu kaupan jostain syystä, ei varausmaksua palauteta.

Maine coonin turkinhoito on erittäin tärkeää ja myös uuden kodin on oltava valmiita säännöllisin pesuihin ja muuhun turkin hoitoon sekä tietysti kynsienleikkuuseen. Pennut opetetaan kaikkiin edellä mainittuihin asioihin jo kasvattajan luona. Jokainen kissa on kuitenkin oma persoonansa ja oppii hoitotoimenpiteisiin ja käsittelyyn omalla tavallaan.

Etsin myös silloin tällöin sijoituskoteja läheltä Pyhärantaa, Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueilta. Jos sijoituskotina toimiminen kiinnostaa, suosittelen tutustumaan Kissaliiton sijoituskissaoppaaseen: linkki
Suosittelen myös lämpimästi tutustumaan Suomen Maine Coon -kissat ry:n sivuihin, sillä sieltä löytyy runsaasti hyvää tietoa rodun luonteesta, ulkonäöstä ja terveydestä: linkki

Toivon saavani kuulla pentujen kuulumisia myös uuteen kotiin muuttamisen jälkeen. Ongelmatilanteissa pyrin olemaan avuksi ja yhteyttä saa ottaa aina, kun siltä tuntuu.

Jos kiinnostuit ottamaan pennun meiltä, otathan yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla ja kerrot, millaiseen kotiin pentu olisi tulossa. Kerrothan myös itsestäsi, kissakokemuksestasi ja voit myös kertoa, oletko esimerkiksi kiinnostunut näyttelyharrastuksesta.