Kissala

Below in English.

Onpa mukava, että olet päätynyt tutustumaan Alppiruusun kissalaan!

Kissala sijaitsee Varsinais-Suomen maaseudulla Pyhärannassa. Kasvattajanimeni FI*Alppiruusun on hyväksytty FIFessä 2016, mutta kasvatustyön aloittamista harkitsin pitkään. Rotukissojen lisäksi sydämeni sykkii myös kotikissoille, joita asustaakin meillä kaksi. Seuraan ja tuen myös aktiivisesti paikallisia eläinsuojeluyhdistyksiä, koska kaikki kissat ansaitsevat mielestäni rakastavan ja kaikin puolin hyvän kodin.

Rodukseni valikoitui Maine Coon ja ensimmäinen Coon muutti meille syksyllä 2014 FI*Tigerworld-kissalasta. Tigerworld Kisses Of Fire eli tutuille Sissi, muutti luoksemme sijoituskissaksi kahden kotikissamme kaveriksi. Sissi synnytti luonani kaksi ihanaa pentuetta ja pieni kipinä omaan kasvatustyöhön oli kehittynyt mielessäni Sissin tulosta lähtien.

Sissin toisesta pentueesta luokseni jäikin Elviira-tyttönen, jonka iki-ihana kasvattaja luotti minulle jalostuskissaksi. Elviira muutti sijoituskotiin lähellemme ja hänestä kehkeytyy toivottavasti kissalani kantanaaras.

Tavoitteenani on kasvattaa kauniita, rodunomaisia Cooneja testatuista vanhemmista. Etsin jokaiselle pennulle hyvän kodin ja toivon, että osa pennunostajista innostuu myös kissanäyttelyharrastuksesta, sillä se voi tosissaan viedä mukanaan!

Kasvattajasta

Olen nuorehko terveydenhoitaja/sairaanhoitaja ja työskentelen terveyskeskusosastolla sairaanhoitajana. Teen epäsäännöllistä kolmivuorotyötä, arkena ja sunnuntaina. Minulle saa soittaa ja viestittää virka-aikana ja sen ulkopuolella, saatan olla hereillä mitä merkillisimpinä aikoina.

Asun avopuolisoni kanssa omakotitalossa maaseudulla ja kissojen lisäksi meillä on myös kaksi koiraa, Rudi ja Noa. Rudi on kastroitu siperianhuskymix ja Noa laumanvartijasekoitus. Nautin maaseudun rauhasta ja hiljaisuudesta, ja siitä että voin katsella peuroja keittiön ikkunasta – silloin, kun ne eivät syö marjapuskiani.

Harrastan lukemista, ulkoilua ja kun ehdin, piirrän myös mielelläni. Työn epäsäännöllisyyden takia en voi sitoutua kovin paljon mihinkään säännöllisiin kodin ulkopuolisiin harrastuksiin. Niinpä esimerkiksi luonnossa liikkuminen on mukavaa ja helppoa vastapainoa työlleni.

About the cattery

Welcome to my cattery’s website!

Alppiruusun is a small cattery in Pyhäranta, Southwest Finland. My breeder name has been registered in 2016, but starting the breeding of Maine Coons was considerated long. 

Our first Maine Coon moved to our house in 2014. Her name is FI*Tigerworld Kisses Of Fire “Sissi” and she lived with us as a foster female. Sissi gave birth to two wonderful litters and dragged me to the world of cat shows.

When Sissi’s second litter was born in 2017, I was privileged to get one of the litter’s girl to my own cattery.

I want to breed beautiful, well-tempered Coons from healthy parents. I want my kittens to have great future homes and maybe some of those homes will get excited about the cat shows too!

About the breeder

I work as a registered nurse in a public health-care center and I do shiftwork. You can call and mail me anytime, because I can be awake at the most weirdest hours of the day.

I live with my husband in the countryside and I live the peace and harmony here. We have also two dogs, Rudi and Noa. I love to stroll out with them in the nature. I also like reading and when I have time, I draw. All these things help me recover from my work.